Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť na Radhošti 5.7.2015

4. 7. 2015

Poutní bohoslužby budou v kapli sv. Cyrila a Metoděje slouženy v neděli 5. července v 10:00, ve 12:00 a ve 14:00 hodin. Hlavní poutní mši svatou která začne ve 12:00, bude přímým přenosem vysílat TV NOE.

Upozorňujeme, že v době bohoslužeb není možná turistická prohlídka kaple, ani výstup do vyhlídky ve zvonici kaple. Zvláště, pokud bude bohoslužba probíhat venku před kaplí, zachovávejte ticho a klid i v jejím okolí, nerušte svým hlučným a nekulturním chováním průběh slavnosti. Děkujeme!

 

img_1438.jpg

 

Všem návštěvníkům doporučujeme nepodcenit ochranu proti slunci a zásobu nealko nápojů, zvláště, pokud s sebou berete malé děti. Pozor, nelze vyloučit bouřky z horka!

Jako vždy a všude v přírodě, chovejte si i při pouti na Radhošť kulturně, neodhazujte odpadky, neničte vegetaci.

Cykloturisty a "pejskaře" vyzýváme k ohleduplnosti k ostatním návštěvníkům. Vrchol Radhoště se nachází v katastru obcí Trojanovice a Prostřední Bečva. V obou těchto obcích je obecní vyhláškou zakázán volný pohyb psů na veřejných prostranstvích. Okolí radhošťské kaple takovým veřejným prostranstvím bezesporu je.  

 

K pěšímu přesunu mezi Pustevnami a kaplí je možno využít také tzv. Lesnickou naučnou stezku, která se z hřebenovky odděluje kousek za Pustevnami odbočkou vlevo a vede pod hřebenem na jižní straně svahu. Je vedena častěji porostem stromů a travnatou cestou, chůze po ní může být proto příjemnější, než po nevydařenou "rekonstrukcí" znehodnocené a prašné hřebenové trase. V opačném směru odbočku na Lesnickou naučnou stezku naleznete vpravo, asi 300 m za horským hotelem Radegast, v místě křížení hřebenové trasy se zelenou trasou směr Ráztoka. Je vhodné tuto alternativní cestu využít při cestě zpět na Pustevny, ať se nemusíte po celé délce vracet tou samou cestou.