Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně

Příspěvky

Horští záchranáři - SOS tel.: 1210

3. 2. 2015

| Rubrika: Aktuálně

Záchranáři v Beskydech v letošní sezoně ošetřili už 170 lidí.

 

Prohlášení a výzva primase českého

8. 1. 2015

| Rubrika: Aktuálně

7. ledna 2015 - Nejméně dvanáct mrtvých si vyžádala střelba v pařížském sídle týdeníku Charlie Hebdo. Do redakce časopisu, který si dovolil zveřejnit karikatury proroka Mohameda, vpadli ozbrojenci se samopaly.  Podle svědků útočníci provolávali: „Alláhu akbar“. Je to nejhorší teroristický útok ve Francii za desítky let.  

 

Vánoční videopozdrav z Říma

25. 12. 2014

| Rubrika: Aktuálně

České poutní centrum v Římě „Velehrad“ potřebuje naši pomoc.

Otec Jaromír a jeho malý tým dělá v Římě pro naše poutníky velmi mnoho. Kéž jim a jejich práci Bůh žehná, kéž Centrum Velehrad získá potřebnou a zaslouženou podporu i od našich státních a církevních orgánů...

Centro Religioso Boemo Velehrad založilo korunový bankovní účet v Praze v bance Uni Credit. Slouží k usnadnění sbírek na opravu poutního domu. Číslo účtu: 2110741175/2700 UniCredit Bank

 

Je mi ctí sloužit na tomto výjimečném místě

21. 12. 2014

| Rubrika: Aktuálně

Webové stránky RADHOŠŤ – KAPLE mají za sebou první rok života, první rok služby veřejnosti.

 

Naše podpora poutního centra Velehrad v Římě

11. 9. 2014

| Rubrika: Aktuálně

Centrum pro české poutníky v Římě VELEHRAD potřebuje naši pomoc.

 

Významný archeologický objev na Vyšehradě

27. 8. 2014

| Rubrika: Aktuálně

Archeologové na pražském Vyšehradě odkryli základy jednoho z největších kostelů střední Evropy a pravděpodobně nejstaršího kostela na Vyšehradě. Pozoruhodný je svým tvarem dosvědčujícím inspiraci Byzancí. Vznik kostela se odhaduje na druhou polovinu desátého nebo první polovinu jedenáctého století.

 

K poctě padlých vojáků zazněly zvony i sirény

10. 7. 2014

| Rubrika: Aktuálně

Až příště uslyšíme na Radhošti nebo jinde hlas zvonu, uvědomme si, že křesťanská Evropa není samozřejmostí, že po staletí je naše civilizace ohrožována a že už před staletími přišli lidé na to, že na obranu evropské civilizace je potřeba se spojit - v modlitbě, v politickém úsilí i ve zbrani. 

 

"Tak nám zabili Ferdinanda..."

28. 6. 2014

| Rubrika: Aktuálně

Známou větu z Haškova románu zná snad každý. Méně si už připomínáme, co následovalo: milióny mrtvých, zmrzačených, nešťastných. Na bojištích první světové války padlo přibližně 138 tisíc Čechů a Moravanů bojujících v Rakouské armádě a dalších 5 tisíc legionářů.

 

27. červen – Den památky obětí komunistického režimu

27. 6. 2014

| Rubrika: Aktuálně

Od roku 2004 je 27. červen započten mezi významné dny našeho státu. Datum justiční vraždy, které se komunistický režim dopustil na Miladě Horákové, byl vybrán jako den připomínky všech obětí komunismu.

 

Požár zlikvidoval Libušín na Pustevnách

3. 3. 2014

| Rubrika: Aktuálně

libusin.jpgDnes, 3. března 2014, krátce po půlnoci vypukl požár v nejznámější stavbě Pusteven, v chatě Libušín. Oheň tuto krásnou stavbu architekta Dušana Jurkoviče z roku 1898 velmi zle poškodil.